Maszyna do miesa olx

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, której obowiązkiem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o danej grubości (w zależności od potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie posiada taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i upraszcza proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze pewni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie umieszczone na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje użycie w lokalach gastronomicznych i sklepach, gdzie w możliwości można odnaleźć mięso wołowe w strony zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe przygotowane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej dawki rozbitych plastrów w czasie krótkiego czasu czasu - ok. 800 części w układzie godziny, przy czym ciało nie potrafi być mrożone, ani nie może powodować kości. Obsługa maszyny stanowi nadzwyczaj praktyczna, dzięki zastosowanym przez producenta Maga następujących rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w planie zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie wstępu do wysocy), zmiany konstrukcyjne, mające wpływ na zmniejszone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności kierujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony godzina pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić oczyszczane i suszone po stałym kontakcie z żywnością; zabronione jest mycie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to specjalne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały uznane przez mężczyzn oraz jurorów Międzynarodowych Targów w Poznaniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, składając się na wiedzy i uczuciu otrzymywanym od 1990 roku zaprasza na wartość, prostotę, inteligencję rozwiązań, solidność i ogromną wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją ofertę o nowe maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.